fredag 1. mai 2009

Å vær(e) eller ikke ikke vær(e)

Aina på flimrebloggen skriver om skrivestopp på grunn av overarbeid og alt man kan gjøre i stedet for å skrive. Og alle kjenner seg vel igjen i dét: at man kan ta oppvasken eller pusse vinduer og betale regninger eller gå i parken i stedet. Og apropos parken: hvordan lar dere dere påvirke av været?

Det er første mai og så herlig vårvær, og jeg kjenner føttene strekke seg etter sommersko og tørr asfalt. Hvordan kan man sitte inne og "trøkke" når man kunne vært på picknick eller sykkeltur eller tatt årets første bad?

Jeg er nok fæl til alltid å føle at jeg burde komme meg ut, ikke burde, MÅÅÅ komme meg ut, at det er ute som teller. Menneskene trenger luft. De dagene jeg har bestemt meg for å skrive, tar jeg alltid en liten morgentur, så jeg i hvert fall har vært ute. Det hjelper litt. Noen som har noen andre triks?

Denne helgen blir det uansett ikke noe litterært - vær eller ikke vær. Skal ha tre eks-oppgaver ferdige innen tre dager og sliter skikkelig. God langhelg til dere andre!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skriv ute i blomsterenga!
Og ikke sett høye krav til deg selv i forhold til at alt du skriver skal være av himmelsk god kvalitet. Det gjør nemlig at det blir utrolig lett å gjøre noe helt annet enn å skrive. Vi venter liksom på den guddommelige inspirasjon, men fuck den liksom. Sier tøffe jeg!

heklehatt leser sa...

bra sagt, søta! det er sant, det, at de høye kravene dreper skrivelysten. Skriv i vei, bearbeid etterpå, er kanskje et bedre mantra. Hørtes deilig ut med sommereng...