fredag 30. oktober 2009

Frøken Rosenknopp

Det er blitt mørkt
og året er på hell
men bitte lille Anna
står i knopp allikevel

Et eplekart? En akeleie?
En hestehov mot frost?
Mot tross, i trass, mot natt, mot storm
I stjernedans
På frostgul mark

Til klangen av en snøklokke
Står lille frøken Rosenknopp
På terskelen til vår

Anna
21.10.2009
49 cm, 2885 gram

Stor lykke!

14 kommentarer:

Akeleiedamen sa...

Glede! Lykke! Gratulerer!

Anonym sa...

Anna er et fantastisk fint navn! Og gratulerer så veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig! Har du skrevet det diktet? Det var nemlig fint.

Aina sa...

Nydeleg!
Både jenta og diktet!

heklehatt sa...

Takk og takk alle tre. En helt ny hverdag. Overveldende og fantastisk.

Knirk: det var mine ord, ja. Takk. Hun lager forresten noen veldig søte knirkelyder innimellom som får meg til å tenke på deg!

svinsemillen sa...

Der var hun jo - for et nydelig barn!!Skjønn er hun! Heklehattmamma må være veldig stolt - og er veldig inspirert, forstår jeg, som nå også gir liv til egne dikt! Gleder meg til å holde frøkna - Rosenknoppen -Klem :)

Midifila sa...

Nei, sjå!
Så vakker ei Anna.
Gratulerer!

Anonym sa...

Hvordan går mammalivet? Blir det tid til å lese litt eller er det bleier og gulp døgnet rundt? Babyer lukter veldig veldig godt.

Til spørsmålet ditt på sida mi; jeg har skrevet en del i det siste. Har tenkt til å sende inn manus i vinter en gang. Får se når det føles riktig. Barnebok, 8 - 12 år. Har ikke store forhåpninger, men sende inn må jeg jo! :o)

heklehatt sa...

Å, knirk, så spennende! jeg heier på deg. Jeg er sikker på at du skriver noe bra. Og husk at det er få som blir antatt første gang. Trikset er å holde ut, fortsette, gjennomføre. Vis det til noen underveis og ta i mot tilbakemeldinger, det er en verdifull del av prosessen. Skriving er prosess. Men det vet du sikkert. Lykke til!

heklehatt sa...

PS: mammalivet er nydelig! masse pupp og mye avbrutt søvn, men en helt ny verden. Og hun er så nydelig! (hilsen stolt og ubeskjeden mamma:-))

Lille søster sa...

Å, gratulerer! Nå fikk jeg nesten tårer i øynene her jeg står i skranken. Det er noe med øynene til nye verdensborgere.

Aina sa...

Eg måtte inn og lese diktet og sjå på biletet igjen. Kanskje ein trilletur med innlagt kaffipause (ev. ta-med-kaffi eller te) hadde vore noko??

Hilde sa...

For eit utruleg vakkert dikt til slik ein nydeleg rosenknopp!
Gratulerer!

heklehatt sa...

Det var hyggelige ord, hilde, tusen takk! Og forsinket takk til aina: både trilletur og kaffe skal bli! Godt nytt år, alle sammen - så får vi se hvordan det går med bloggingen etter hvert...

ORDFRONT sa...

Tårer i øyekroken. Så fint.