fredag 24. april 2009

Tankeflukt

Å - hvor er den energien man trenger når man skal gå i gang med tre eksamensoppgaver på en gang? Å - hvor deilig er ikke solen som akkurat titter inn gjenom vinduet mitt, på skrå, etter en morgentur i tåka, en deilig kaffe, og jeg avspaserer fra jobben og er egentlig verdens heldigste.

Og så begynte jeg å tenke på barndommens ferier, når man kunne ligge i timesvis og lese bøker, og ikke ense tørst eller sult eller om man kanskje måtte på do, en surrende flue, de voksnes stemmer. Jeg bare leste. En bok tok circa to timer. Nå tar det to måneder.

Hva er det med disse tankene som bare flyr og flyr
og ikke vil feste seg på noe?

4 kommentarer:

bokdama sa...

kjenner meg enormt igjen i dette. Har sittet med hjemmeeksamen hele helga og vil ingenting annet enn å være sammen med familien, gode venner og skjønnlitterære bøker.

heklehatt sa...

akk ja... det hører nesten med til våren å sitte inne og drømme om solen der ute. Heldigvis ble det overskyet i dag. Lykke til med hjemmeeksamen, og tenk så deilig det blir å nyte familielivet igjen etterpå!

Anonym sa...

Tre eksamner på en gang!? Høres ikke bra ut. Og dagdrømming er bra for sjela, men det kan jo bli litt mye....

heklehatt sa...

he-he, ja, det gjelder å finne en balanse... Tar PPU deltid (praktisk-pedagogisk utdanning), og ideelt sett skulle man sikkert ha fordelt oppgavene utover året. Men de skal leveres samlet på mandag, og i overimorgen kommer svigerfar fra finland... Så jeg får bare stå på!