mandag 19. oktober 2009

Herta og nobelprisen

Noen som har lest noe av Herta Müller? Jeg kjøpte fasan-boken en gang på Gardermoen da jeg skulle ut og fly - mente å huske at en venninne var fan, og så likte jeg forsiden (forside-fascinasjonen har gitt meg mange fine både lese- og CD-opplevelser!).

Jeg likte boka på sett og vis, både språklig og innholdsmessig, men jeg tror det var litt feil timing. Var på vei til Berlin og ville heller lese tysk. Og så skjønte jeg den ikke helt, tror jeg, og så la jeg den vekk. Men jeg burde kanskje fiske den frem igjen? Eller har noen lest noe annet av henne, noe dere anbefaler? Synes årets tildeling er spennende - damen virker spennende - og til alt overmål hadde jeg til og med hørt om henne på forhånd!

3 kommentarer:

Aina sa...

Eg har ikkje lese noko av henne, men har frå pålitelege kjelder at det er verd å lese. Ho skal m.a. ha uttala at ho ikkje gidd bruke tid på litteratur som ikkje gir henne ei aha-oppleving på kvar einaste side på grunn av språkleg kvalitet eller nyskaping. Det må vel love godt?

Høyrte også på Bok i P2 at ho har fine metaforar, som "kvinnenes frisyrer likna sitjande kattar". Slikt må lesast! Vi prøver!

Kirsten M sa...

Bra om forfatteren i Klassekampen i dag: ) Var på en liten kafè i Tønsberg og der lå bokmagasinet til Klassekampen og ventet på meg, det ble et hyggelig kafè-besøk: )

Lille søster sa...

Les fasanboka! En av mine beste leseopplevelser.