lørdag 14. februar 2009

Drömfakulteten

Lørdag morgen. Blekt lys gjennom vindusgløtten. Det svarte blå på vei mot dag. Jeg sitter ved kjøkkenbordet. Tenker. Skriver. Drikker te. Og så har jeg funnet frem "Drömfakulteten" av Sara Stridsberg. En lekker rosa liten pocketbok jeg har hatt liggende lenge. Har begynt på den flere ganger og aldri kommet videre enn de første sidene fordi det var så poetisk. Jeg ble hengende i de overraskende vakre strukturene og bildene (jeg visste jo ikke hva jeg gikk til):

"Och om du inte måste dö så är du Valerie i silverkappan igen och Valerie med manuskript och teoretiska tegelstenar i handväskan. Och om du inte måste dö nu så skimrar doktorshatten fortfarande i horisonten. Och det är den tiden igjen, fyrtiotal, femtiotal, sextiotal, Ventor, Maryland, New York och vissheten i dig: författaren forskaren jag".


Jeg leser videre.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Å, dette blir spennende. Jeg forsøkte meg på den, og ga opp. Så bra at du skriver. Hva skriver du?

heklehatt sa...

hei knirk, ja, det blir spennende. får gi rapport når jeg har kommet lenger.
Ang. skriving (takk som spør!): Jeg skriver på noe jeg håper skal bli en roman. Jeg er ganske godt i gang, men har enda lenger igjen. Vet ikke om jeg vil si så mye om innholdet ennå... Men jeg er eldig opptatt av musikken i språket og håper det poetiske vil bety like mye som handlingen. Skriver veldig langsomt. og i den hverdan jeg har nå, får jeg ikke ryddet så mye plass. Men jeg skal ikke gi meg!
skriver du..?

Anonym sa...

Å, dette svaret så jeg først nå. Spurte akkurat i bloggen min hva du skriver.
Det er så FLOTT at du skriver - jeg digger det helt ned til tærne. Sitter du hjemme og skriver? Ved siden av full jobb? Jeg har planer om å trappe ned jobb fra nyttår for å satse på å skrive. Jeg skriver for barn og unge. Vi har regnet og regnet og funnet ut at vi nok har råd til at jeg kan jobbe minimalt et år. :o) Det blir fint. Jeg skal også skrive en del fra mai fram til høsten for da har jeg mye fri. Jeg jobber frilans.

Anonym sa...

Forresten, hvordan går det med Drömfakulteten?

heklehatt sa...

Å, tusen takk for det - jeg blir glad helt ned i tærne for slik entusiasme! Jeg skriver ved siden av 80% joobb og 60% studier(!), så det blir dessverre ofte med tanken. Men jeg vet at det blir annerledes allerede fra sommeren, så det er bare å holde ut!

I høst hadde jeg det privilegium å kunne starte litt senere hver dag, og da skrev jeg 1/2time-time hver morgen før jeg gikk på jobb. Det var utrolig hvor mye en slik vane hjalp meg å komme fremover. Håper å få til noe liknende i sommer.

så spennende at du skal trappe ned - det høres ut som en super løsning. Og så FLOTT at du skriver for barn og unge. Det er ofte den både viktigste og fineste litteraturen, synes jeg. Vi får holde hverandre oppdatert. Lykke til så lenge!
h

heklehatt sa...

PS: med drömfakulteten går det langsomt. Mest fordi jeg ikke får lest så mye for tiden. den er også litt tung.- men veldig vakker, synes jeg. Jeg får komme tilbake til saken:-)

Janke sa...

Jeg har lest den og likte den veldig, veldig godt. Hadde en Warhol-periode da jeg var yngre, og kjenner den andre siden av historien gjennom bøkene om han. Men keep on reading - den er utmattende, men bra!! Tvi, tvi!!

heklehatt sa...

hei janke, så bra å høre! enig at det er noe utmattende ved den... men jeg synes det er utrolig vakre skildringer selv av det som er vondt. På en måte minner det meg litt om toni morrison, kjenner du henne? noe med de melodiske setningene og amerikansk fortid.