tirsdag 23. juni 2009

Et frø i magen

Jeg har et frø i magen.

Det er ikke et frø, det er en liten baby.
Hun svømmer og snurrer og strekker seg og vokser. Og mens jeg løper rundt og ordner ting, treffer folk, betaler regninger, bare vokser hun videre i si egen takt. Til mitt hjertes rolige dunk. Hennes veldig raske.
Slik er vi to forskjellige rytmer i oss selv og i hverandre.

Jeg kan ikke tro det. Men magen vokser. Og nå har hun begynt å sparke! Små, tydelige bølger mot mageveggen. Jeg må være verden heldigste!

11 kommentarer:

Aina sa...

Å, nydeleg, kjære.
Det er så fint, at! Vi må ta ein kafétur i løpet av sommaren.

heklehatt sa...

Det må vi definitivt! jeg skal være masse hjemme. Jeg skal bare ruge. På både baby og bok.

Anonym sa...

Så fint Heklehatt! Det er litt magisk - gratulerer. Du har barn fra før av også, har du ikke?

heklehatt sa...

Takk! Det er første - så det er veldig stas! Jeg er enig i at det er magisk - og utrolig og fantastisk. Umulig å komme utenom klisjéene her...

Lille søster sa...

Å, så flott! Det er en fantastisk følelse å gå å bære på først et lite frø, så en bitteliten og etter hvert en større og større enestående baby! Jeg skjønner ikke dem som sier at de nesten ikke tenker på det når de går gravid. Jeg tenkte på det hele tiden.

Marianne sa...

Gratulerer! Jeg er litt misunnelig - jeg elsker å være gravid! Håper du har/får et fint svangerskap!

bokdama sa...

Gratulerer! Det er en nydelig reise fra frø til baby. Etter det tar det helt av!
Som leser kan det være utfordrende å være gravid. Jeg var personlig enormt emosjonell når jeg var gravid og satt gjerne med tårene rennende over en eller annen bok... Ha masse lykke til i svangerskapet! Og hold oss oppdatert!

heklehatt sa...

Tusen takk, alle sammen! Jeg tenker også på det nesten hele tiden. Sånn sett blir det en utfordring å lese, fordi tankene liksom smyger seg mot magen hele tiden. Noen som har noen skjønnlitterære lesetips som egner seg spesielt for gravide? Jeg leser en fagbok som heter "en mor blir til" - den handler om den mentale endringen som finner sted i løpet av svangerskap og den første tiden som mor. De fleste gravidbøker/-blader handler jo mest om hva som skjer i kroppen. Spennende det også, selvfølgelig!

Sesselja sa...

Gratulerer med spiren!

Monica sa...

Åh, vakkert, gratulerer! Nyt sommeren med mage og bok :-)

heklehatt sa...

Tusen takk! :-)