søndag 18. januar 2009

Hjelp!

Jeg trenger hjelp, raskt: er det noen som har peiling på god, spennende, morsom ungdomslitteratur? Jeg jobber med elever med adferds- og konsentrasjonsproblemer, og vi ønsker å lokke dem inn i litteraturens verden - både ved høytlesing og kanskje egenlesing etter hvert. Men de trenger noe som fenger fra første ord. Tre gutter, tretten år. Gjerne korte bøker. Gjerne litt tøft språk (det må være bokmål - sorry). (Harry potter-filmene har de sett, så jeg vet ikke om bøkene får dem til å ville sette seg ned).

video

9 kommentarer:

Aina sa...

Har du sett på Barnebokkritikk.no? Der er det mange meldingar av alle slags barne- og ungdomsbøker.

Lille søster sa...

Ruben Eliassen, han med Phenomenaserien, har skrevet en ny serie som heter "Mare". Han sa et sted at dette er bøker også for de som ikke orker å lese så mye. Eliassen har ADHD, og skriver ikke akkurat bøker uten handling og driv.

Tehme Melck sa...

Kan anbefale en serie som heter "Animorphs". Spennende, og like velegnet for begge kjønn. (Og tilfeldigvis oversatt av undertegnede.) Fra samme amerikanske forlag som "Grøsserne", btw, men beregnet på litt eldre lesere.

heklehatt sa...

Takk alle tre!
Aina: godt tips, det skal jeg sjekke ut.

Lille søster: dette høres spennende ut! dette er folk som ikke orker å lese mye, og handling og driv er akkurat det de trenger. HVis jeg har flaks, har de dem på skolebiblioteket.

Tehme Melck: Dette må jeg definitivt sjekke ut (og kikke ekstra nøye på oversettelsen, selvsagt!) Og takk for besøket, det er en glede å bli lest av flere!

Dipsolitteraten sa...

Roald Dahl!
Han fikk jo alltid kritikk for å skremme vann av både voksne og barn.
Så han syns jeg er et opplagt valg.

heklehatt sa...

Ja, Roald Dahl er et "møst" - takk for påminnelsen!

Anonym sa...

Jenter? Twilight.
Gutter? Annen fantasy, eller Kaoskrigeren av Annette Münch. Passer supert.

heklehatt sa...

takk for tipset, det skal jeg sjekke ut. Og takk for besøk! Kom forresten på at freningen !les sikkert har noen gode tips. Får sjekke ut det også.

heklehatt sa...

nå har jeg funnet den mest vellykkede boken hittil: GUINNESS REKORDBOK! DET VAR FULL SUKSESS! de satt en time og bladde og snakket og koste seg, og en av guttene sa: "denne boka er kul, ass". Jeg voktet meg vel for å komme noe belærende fjas og bare gledet meg i mitt indre. Jeg tror det er her vi må begynne. Noe som er gøy.